Vaske dusjen og fjerne sot

Fem lure ting du kan bruke oppvaskmiddelet til

Zalo eller andre oppvaskmiddel tar knekken på skitt, sopp, alger, kalk og bananfluer!

ALLSIDIG: Oppvaskmiddelet ditt, enten det er Zalo eller av en annet merke, kan brukes til det meste av hverdagsrengjøring.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ALLSIDIG: Oppvaskmiddelet ditt, enten det er Zalo eller av en annet merke, kan brukes til det meste av hverdagsrengjøring. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert

Med butikkhyller stappet fulle av forskjellige vaskemidler og rengjøringssprayer, alle med ulike og ofte svært spesifikke bruksområder, så kan det være lett å la seg rive med og hive alle i handlevognen.

Men trenger man alle disse flaskene og sprayene?

Ikke nødvendigvis. Det går jo an å bruke kjøkkensprayen i stuen, og sjampoen til kroppsvask.

Et av de mest allsidige vaskemidlene har du nok allerede stående på kjøkkenbenken, nemlig det grønne, flytende oppvaskmiddelet.

SE TESTEN: Hvor godt virker Zalos nye «mirakelpulver»?

Effektiv fettfjerner

Den flytende oppvasksåpen er designet for å fjerne hardføre fett- og matrester uten å skade hendene. Som regel er oppvaskmidlene derfor PH-nøytrale, og vil dermed være skånsomme også mot andre overflater.

Mange gulvleverandører anbefaler for eksempel å rengjøre flekkete parkett- og laminatgulv med kluter fuktet med vann og oppvaskmiddel istedenfor grønnsåpe.

Dessuten er det effektivt nok til å ta knekken på de aller fleste flekker. Et sparetips er for eksempel å blande vann og en teskje oppvaskmiddel i en tom sprayflaske, og bruke det sammen med en mikrofiberklut når du skal vaske over benker og lignende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.