Vaske dusjen og fjerne sot

Fem lure ting du kan bruke oppvaskmiddelet til

Zalo eller andre oppvaskmiddel tar knekken på skitt, sopp, alger, kalk og bananfluer!

ALLSIDIG: Oppvaskmiddelet ditt, enten det er Zalo eller av en annet merke, kan brukes til det meste av hverdagsrengjøring.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ALLSIDIG: Oppvaskmiddelet ditt, enten det er Zalo eller av en annet merke, kan brukes til det meste av hverdagsrengjøring. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert

Med butikkhyller stappet fulle av forskjellige vaskemidler og rengjøringssprayer, alle med ulike og ofte svært spesifikke bruksområder, så kan det være lett å la seg rive med og hive alle i handlevognen.

Men trenger man alle disse flaskene og sprayene?

Ikke nødvendigvis. Det går jo an å bruke kjøkkensprayen i stuen, og sjampoen til kroppsvask.

Et av de mest allsidige vaskemidlene har du nok allerede stående på kjøkkenbenken, nemlig det grønne, flytende oppvaskmiddelet.

SE TESTEN: Hvor godt virker Zalos nye «mirakelpulver»?

Effektiv fettfjerner

Den flytende oppvasksåpen er designet for å fjerne hardføre fett- og matrester uten å skade hendene. Som regel er oppvaskmidlene derfor PH-nøytrale, og vil dermed være skånsomme også mot andre overflater.

Mange gulvleverandører anbefaler for eksempel å rengjøre flekkete parkett- og laminatgulv med kluter fuktet med vann og oppvaskmiddel istedenfor grønnsåpe.

Dessuten er det effektivt nok til å ta knekken på de aller fleste flekker. Et sparetips er for eksempel å blande vann og en teskje oppvaskmiddel i en tom sprayflaske, og bruke det sammen med en mikrofiberklut når du skal vaske over benker og lignende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer