Fem smarte grilltips

Følger du disse gode rådene får du et enda bedre resultat,

VARM: Griller du med kull eller briketter, bør du vente i minst 20 minutter før du legger på maten. Foto: BERIT B. NJARGA
VARM: Griller du med kull eller briketter, bør du vente i minst 20 minutter før du legger på maten. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fantastisk sommervær gjør grillingen ekstra fristende, men det er noen grillfeller som det er fort gjort å gå i.

Her gir vi deg fem gode tips som kan sikre deg et ekstra godt resultat.

Grillkull eller grillbriketter?

Butikkene selger både grillkull og grillbriketter, men hva bør man egentlig velge?

Det avhenger av hva du skal grille.

Skal du grille store kjøttstykker bør du velge briketter. Årsaken er at de holder temperaturen opp til tre-fire ganger så lenge som trekull, og gir også jevnere varme.

Skal du derimot steke pølser eller mindre kjøttstykker som biffer, koteletter eller grønnsaker egner trekull seg godt. Det gir fortere passende varme for grilling, men varmen holder altså kortere enn om du velger briketter.

Merk deg at dersom du bruker kull får maten en mer røkt smak.

Les også hvordan det gikk da vi testet kokosbriketter

Vent til grillen er blitt varm

Vil du ha et godt resultat når du griller, bør du vente til grillen er blitt varm nok. Ikke minst gjelder dette ved bruk av tennvæske, hvis ikke risikerer du at maten smaker av tennvæske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer