Fem smarte visningsverktøy

Her er dingsene som gjør deg til en proff på visning.

Du trenger kanskje ikke alle, men med ett eller flere av disse i lommen, er du bedre rustet på visning enn dem som kommer tomhendt.  Foto: Per Ervland
Du trenger kanskje ikke alle, men med ett eller flere av disse i lommen, er du bedre rustet på visning enn dem som kommer tomhendt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du skal kunne stole på prospektet, men erfaring viser dessverre at ikke alle detaljer stemmer hundre prosent.

Det er heller ikke alltid at den som holder visningen og ivrig svarer på dine spørsmål er så godt informert om hvilken forfatning boligen er i. Så hvorfor ikke stille godt forberedt?

Her er fem smarte verktøy som vil gjøre deg til visningens konge.

Lasermåler

Hvor stor er døren? Får du inn flygelet, monsterhøytaleren eller den generøse sofaen? Stemmer målene på boligen? Er det virkelig tre meter under taket, og er balkongen på 4 kvadratmeter?

Du kan ta med deg tommestokk eller målebånd, men en lasermåler er bedre på litt større avstander, som for eksempel rom. Det finnes også modeller som lagrer mål for deg, slik at du slipper å notere alt ned.

Du kan selvfølgelig klage, dersom det ikke stemmer, men dersom det ikke utgjør noen vesentlig forskjell, kan du se langt etter kompensasjon. Poenget er vel heller at her burde du kunne prute prisen litt ned, dersom det viser seg at prospektet er unøyaktig.

Lasermålere får du fra rundt tusenlappen. Les mer om ulike laserverktøy i vår Guide til de nye laserverktøyene, del I her - og følg med på DinSide Bolig i morgen for del II.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer