Bruke FM-radioen etter at DAB har tatt over

Fem ting du kan bruke FM-radioen til

Vegrer du deg for å kaste FM-radioen? Da kan du enkelt gi den nytt liv. Her er noen kjappe tips.

IKKE KAST DEN: Til og med en radio fra 1960-tallet, som denne klassiske Weimar 4680, kan brukes etter at FM-kanalene forsvinner. I hvert fall høyttalerne. Foto: NTB/Scanpix
IKKE KAST DEN: Til og med en radio fra 1960-tallet, som denne klassiske Weimar 4680, kan brukes etter at FM-kanalene forsvinner. I hvert fall høyttalerne. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere av oss opplever at NRK-kanalene, P4 og RadioNorge forsvinner fra eteren. Årsaken er at vi bruker en FM-radio, og myndighetene har bestemt at de riksdekkende radiokanalene ikke lenger skal benytte FM-båndet etter 2017. Nordland, trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal har allerede mistet signalene, og flere regioner står for tur.

Det er ikke dermed sagt at du må skrote den gamle FM-radioen din. Kanskje du ser på den som et flott møbel? Kanskje den har spesielt gode høyttalere? Uansett hva din vegring måtte skyldes - det finnes gode grunner til å ta vare på den. Her får du fem av dem:

#1: Bruk den som FM-radio - det blir ikke stille på FM-båndetDet er en myte at FM-båndet slukkes i 2017. Det er faktisk mange regionale og nonprofit-radiokanaler som har fått løyve til å sende på FM i mange år fremover. Faktisk dreier det seg om nærmere 200 kanaler! Les mer om hvilke det er snakk om i denne artikkelen.

#2: Bruk den som en PC-høyttalerDen bærbare PC-en din har sannsynligvis elendige høyttalere.

Hvorfor ikke bruke den gamle FM-radioen din som PC-høyttaler? Koble en lydkabel fra PC-ens hodetelefonutgang, og putt den andre enden i kontakten merket audio in eller aux på baksiden av den gamle radioen din. Disse kablene fås i mange meters lengde, så du kan gjerne fortsatt ha radioen stående der den står nå. Fra menyen eller funksjonshjul på radioen velger du så aux som lydkilde. Har ikke radioen slik inngang? Sjekk #5!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer