Fem ting du kan gjøre med vinrestene

Orker du ikke drikke dem i dag? Slik kan du bruke dem igjen, selv når du har glemt å korke flasken.

Slumpene i glassene til gjestene kan du la gå i vasken, men er det noe igjen i flaskene, kan det bli til mye godt. Foto: Panthermedia
Slumpene i glassene til gjestene kan du la gå i vasken, men er det noe igjen i flaskene, kan det bli til mye godt. Foto: Panthermedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For knappe ti år siden verserte ryktet om en rød og en hvit bøtte på kjøkkenet på en eksklusiv restaurant på Frogner i Oslo. Etter sigende fungerte det slik: Sto det vin igjen på bordet, skulle den røde vinen i den røde bøtten, og den hvite vinen i den hvite bøtten.

Fin gjenbruk av god drikke, tenker kanskje du. Det tenkte vi også, til vi hørte at det ikke bare var slumpen i flasken som ble helt ut, men det som sto igjen i gjestenes glass.

Enten denne historien er sann (vræl) eller ikke, er det ett poeng man burde ta med seg: Vinen må ikke kasseres selv om flasken har vært åpnet. Selv ikke om du lot den stå igjen på middagsbordet, uten å ha satt korken i eller brukt en smart vakuumpumpe.

Her er fem smarte tips til hva du kan gjøre med vinrestene.

Sjekk matredderne: Alle burde ha slike i kjøkkenskapet

Saus:

Det finnes en million måter å lage saus på, og med vin har du et godt utgangspunkt for enkle varianter. Og både rødvin og hvitvin fungerer fint. Du har kanskje en variant du liker, her er to kjappe du kan lage på slump.

Enkel hvitvinsaus til fisk: Surr en finhakket sjalottløk (og evt urter, hvitløk, etc), hell på et glass eller to med hvitvin, la det koke inn til det får tykk konsistens, og rør inn (mykt) smør i terninger. Har du litt lodderogn på lur, er det supergodt å røre inn før sausen serveres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer