Mens noen fyrer med ved fordi de syns det er hyggelig, er andre tilhenger av den gode varmen en vedovn gir.
Samtidig er det kanskje et par ting du ikke var klar over når det gjelder fyring med ved - som det kan være greit å vite om for å unngå utfordringer, og få mest mulig ut av fyringen.
Her har vi samlet fem tips det lønner seg å være klar over.
Bjørk er ikke best
Brennverdien til ved varierer etter treslag, og har noe å si for hvor mye varme veden avgir.
Og selv om svært mange nordmenn sverger til bjørkeved, er det ikke nødvendigvis den som avgir mest varme, og dermed er best.
Jo tyngre ved, jo bedre brennverdi. Her kan du lese mer om brennverdien til de ulike tre- og vedsortene.
Nye ovner bedre enn de gamle
Skal du installere ovn må du etter reglene velge en ny ovn. Fordelen med disse er at de er rentbrennende, og dermed slipper ut langt mindre svevestøv og annen forurensning enn gamle ovner.
Du kan altså bruke gamle ovner som allerede er installert, men blant annet innfører Bergen kommune forbud mot ovner som er fra før 1998 fra og med 1. januar 2021.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger