Ferdig bernaisesaus

Mens den ene kunne vært laget på restaurant, smaker andre stall og gress.

De ferdige bernaisesausene vi har testet var av svært varierende kvalitet. Noen smakte godt, andre smakte rett og slett forferdelig. Foto: Elisabeth Dalseg
De ferdige bernaisesausene vi har testet var av svært varierende kvalitet. Noen smakte godt, andre smakte rett og slett forferdelig. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen foretrekker en blodig biff, andre syns biffsnadder er best. Men i de fleste tilfeller er bernaisesausen fast tilbehør.

Mange av oss frykter å lage den smakfulle sausen på egenhånd, dermed tyr vi til ferdigvarianter fra dagligvarebutikkene. Da gjelder det å velge en saus som faktisk smaker godt. Dessverre tyder smaken på noen av sausene at også enkelte av produsentene sliter med å lage en god bernaise.

Dermed risikerer du å ødelegge middagen om du velger feil produkt.

Store kvalitetsforskjeller

Sammen med kjøkkensjef Jan Dahdji på restauranten Grilleriet i Oslo, har to av DinSides journalister smakt seg gjennom én posesaus og sju ferdigsauser. Vi har sett på konsistens og smak, men det er smaken som veier tyngst, ikke minst sammen med biff.

Da vi smakte oss gjennom de forskjellige produktene, var det en ting som var tydelig: Det er store forskjeller på ferdigsausene. Mens enkelte kunne vært servert på restaurant, smaker andre rett og slett vondt.

Hva sier du for eksempel til en bernaisesaus som smaker stall og hest? Det er også verdt å merke seg at pose-bernaisen fra Toro får høyere resultater enn tre av ferdigsausene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer