Ferdig ertestuing og kålrabistappe

Det går greit å jukse litt med tilbehøret til julematen, men du bør styre unna halvfabrikata.

STYR UNNA PULVERMATEN: Det ferske tilbehøret er mye bedre, og enda enklere å lage. Foto: BERIT B NJARGA
STYR UNNA PULVERMATEN: Det ferske tilbehøret er mye bedre, og enda enklere å lage. Foto: BERIT B NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Man skal ikke tulle for mye med julematen, sier Per-Erik (Pelle) Lindblad, kjøkkensjef på Håndverkerstuene i Oslo, til Dinside. Men det er lov å jukse litt.

Det finnes god hjelp å få for deg som synes det kan bli litt i overkant mye å holde styr på på julaften. Lindblad og kollega Marie Larsson har hjulpet oss med å smake på tilbehør til julemiddagen, for å se om det er mulig å jukse litt likevel, og gå for hel- eller halvfabrikata.

Det er det, om du velger riktig.

I det julete hjørnet? Se vår test av ferdiggløgg - og se våre tre alternativer til en mye bedre gløgg du lager selv.

Slik testet vi:

Vi har kjøpt inn alt det julete ferdigtilbehøret (og to poser halvfabrikata) vi fant i lokale butikker på Eidsvoll og i Oslo.

Sammen med Larsson og Lindblad har vi smakt oss gjennom noe av det ferdige tilbehøret som finnes i butikk. Vi har sett på utseende, konsistens, balanse - og ikke minst: smaker det slik tilbehøret til julematen skal smake?I dag presenterer vi tilbehør til blant annet lutefisk og pinnekjøtt: Kålrabistappe og ertestuing. Fredag får du se hvilken rødkål og surkål du bør velge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer