Ferdigkuttete grønnsaker: Frossen mot fersk

Hva smaker egentlig best?

GRØNNSAKER: Om man vil slippe å kutte opp grønnsaker selv, hva bør man velge? Vi har sammenlignet frosne mot ferske, oppkuttede grønnsaker. Foto: BERIT B. NJARGA
GRØNNSAKER: Om man vil slippe å kutte opp grønnsaker selv, hva bør man velge? Vi har sammenlignet frosne mot ferske, oppkuttede grønnsaker. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I butikkhyllene finner du stadig flere matvarer som skal gjøre det enklere for deg på kjøkkenet, både i frysedisken og blant ferskvarene.

Men hva bør man velge når man syns det er for tidkrevende å kutte opp grønnsakene selv: Frossen eller fersk, ferdigkuttet grønnsaksblanding? Vi har smakt på Findus "Perfekt til lapskaus" grø«nnsaksblanding og Norsk Nå Sesongens beste grønnsaker til supper og gryteretter.» Og det er forskjell, både på smak og konsistens.

Planlegger du litt, kan du komme hjem til ferdig varmmat: Middagen som nesten lager seg selv

Slik har vi testet grønnsakene

For å smaksteste de to variantene har vi laget to porsjoner lapskaus, med hver sin grønnsaksblanding. Begge rettene er laget med følgende ingredienser i like store mengder:

Ferdigkokt oksekjøtt, løk, kraft, bruning, grønnsaksblanding, salt og pepper.

Innholdet i de to posene er litt forskjellig. Mens den ferske grønnsaksblandingen inneholder gulrot, kålrot og purre, er det tre andre grønnsaker i den frosne varianten fra Findus i tillegg: Potet, sellerirot og pastinakk.

Siden potet er en vesentlig ingrediens i en lapskaus, har vi valgt å tilsette en potet i lapskausen sammen med de ferske grønnsakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer