Feriefella som kan koste deg dyrt

Full postkasse er ikke akkurat et sjakktrekk.

Husk å få noen til å ta vare på posten din i ferien. Full postkasse er som en liten invitasjon til ferietyven. Foto: Nils Midtbøen/Posten.no
Husk å få noen til å ta vare på posten din i ferien. Full postkasse er som en liten invitasjon til ferietyven. Foto: Nils Midtbøen/Posten.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hyggelig opplevelse å komme hjem fra ferie for å oppdage at uvedkommende har brutt seg inn i hjemmet ditt.

Selv om du ikke kan sikre deg helt mot innbrudd, er det mange forholdsregler du kan ta for å gjøre det litt vanskeligere for tyven.

Et av tiltakene er å sørge for at postkassen ikke fylles opp. Med reklame og post stikkende ut av en full postkasse, gjør du det ganske tydelig at her har det ikke vært folk hjemme på en stund.

OVERSIKT: Vi pristester alarmselskaper

Ikke bare å avbestille

En måte å løse problemet på er å betale Posten for å holde igjen posten din i ferieperioden. Dette koster fra 105 kroner for åtte dager, og da får du oppbevart all posten du skulle ha mottatt i løpet av ferien. Uadressert reklame skal bli kastet.

Men løsningen er ikke perfekt. En av DinSides journalister betalte for Postens oppbevaringsløsning, men opplevde likevel at postkassen hennes var full av både reklame og adresserte brev, da hun kom hjem fra ferie.

- Det er vanskelig å si hvordan dette har skjedd, men dersom hun har mottatt bare noe av posten sin i denne perioden, vil det nok antagelig være en menneskelig feil, sier informasjonssjef Jørn Michalsen i Posten Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.