Ikea-stellebordet Sundvik

- Fest sikkerhetsbeslagene

Tre barn skal ha falt ned fra Ikea-stellebordet, som det er solgt 9000 eksemplarer av i Norge. Men ingen av hendelsene er innrapportert her.

IKEA-OPPFORDRING: Møbelgiganten Ikea oppfordrer alle kunder med dette stellebordet om å bruke de medfølgende sikkerhetsbeslagene. Foto: Ikea
IKEA-OPPFORDRING: Møbelgiganten Ikea oppfordrer alle kunder med dette stellebordet om å bruke de medfølgende sikkerhetsbeslagene. Foto: Ikea Vis mer
Publisert

Tre barn skal ha falt ned fra Ikeas kombinerte stellebord og kommode, som går under navnet Sundvik.

I de tre tilfellene viser det seg at de medfølgende sikkerhetsbeslagene ikke har blitt brukt i henhold til instruksjonen.

- Vi har sett at kunder har en tendens til å bruke produktet som et sammenleggbart stellebord på daglig basis, uten å bruke sikringsbeslagene til å låse bordet med, slik instruksjonen viser, skriver Ikea i en pressemelding.

- Tanken med produktet er at det etter bleiestadiet kan gjenbrukes som et oppbevaringsmøbel i mange år fremover ved å brette inn stellebordet igjen og feste det på plass med det inkluderte festet.

Du kan få nye sikkerhetsbeslag av Ikea

Nå går Ikea ut med en oppfordring til alle kunder som har Sundvik-stellebordet om å sikre den den nedfellbare delen med de medfølgende sikkerhetsbeslagene. De skal finnes i to forskjellige utgaver.

- Fest sikkerhetsbeslagene
- Fest sikkerhetsbeslagene

Hvis sikkerhetsbeslagene er kommet bort eller mistet, skal kunder kunne kontakt med Ikea for å motta nye gratis. De krever ikke kjøpsbevis for varen.

Ingen i Norge rammet

Sundvik-stellebordet har vært i salg i alle Ikea-markeder siden 2014.

Globalt har selskapet solgt 397.000 stykker. I Norge har de solgt 8.966 eksemplarer, får Dinside opplyst.

- Globalt er det mottatt 14 rapporter om at den nedfellbare delen har løsnet. Av de 14 rapportene har IKEA mottatt tre rapporter om barn som har falt av stellebordet og der det har vært påkrevd med tilsyn av lege. Så vidt Ikea har fått vite, er barna bra i dag, sier Troels Normann Mathisen, senior kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge, til Dinside.

Ingen av hendelsene har skjedd i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer