Ikea-stellebordet Sundvik

- Fest sikkerhetsbeslagene

Tre barn skal ha falt ned fra Ikea-stellebordet, som det er solgt 9000 eksemplarer av i Norge. Men ingen av hendelsene er innrapportert her.

IKEA-OPPFORDRING: Møbelgiganten Ikea oppfordrer alle kunder med dette stellebordet om å bruke de medfølgende sikkerhetsbeslagene. Foto: Ikea
IKEA-OPPFORDRING: Møbelgiganten Ikea oppfordrer alle kunder med dette stellebordet om å bruke de medfølgende sikkerhetsbeslagene. Foto: Ikea Vis mer
Publisert

Tre barn skal ha falt ned fra Ikeas kombinerte stellebord og kommode, som går under navnet Sundvik.

I de tre tilfellene viser det seg at de medfølgende sikkerhetsbeslagene ikke har blitt brukt i henhold til instruksjonen.

- Vi har sett at kunder har en tendens til å bruke produktet som et sammenleggbart stellebord på daglig basis, uten å bruke sikringsbeslagene til å låse bordet med, slik instruksjonen viser, skriver Ikea i en pressemelding.

- Tanken med produktet er at det etter bleiestadiet kan gjenbrukes som et oppbevaringsmøbel i mange år fremover ved å brette inn stellebordet igjen og feste det på plass med det inkluderte festet.

Du kan få nye sikkerhetsbeslag av Ikea

Nå går Ikea ut med en oppfordring til alle kunder som har Sundvik-stellebordet om å sikre den den nedfellbare delen med de medfølgende sikkerhetsbeslagene. De skal finnes i to forskjellige utgaver.

Hvis sikkerhetsbeslagene er kommet bort eller mistet, skal kunder kunne kontakt med Ikea for å motta nye gratis. De krever ikke kjøpsbevis for varen.

Ingen i Norge rammet

Sundvik-stellebordet har vært i salg i alle Ikea-markeder siden 2014.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer