Gassgrill og brannfare:

Fettoppsamleren kan forårsake brann

Brannvesenet advarer mot alvorlige konsekvenser av brann i gassgrillens fettoppsamler.

BRANNFARLIG: Glemmer du å tømme fettoppsamleren under grillen, kan det få fatale konsekvenser. Foro: Per Ervland
BRANNFARLIG: Glemmer du å tømme fettoppsamleren under grillen, kan det få fatale konsekvenser. Foro: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommersesongen gjør at grillen blir brukt betydelig mer enn ellers i året for å tilberede mat. Men en grill full av brente matrester og gammelt fett er ikke et godt utgangspunkt for å lage god grillmat.

Men har du gassgrill, er det noe som kan skape en betydelig dårligere grillopplevelse enn en skitten rist. Og glemmer du den, kan du ende med å få brannvesenet som grillgjester.

Bør tømmes

Under grillen er det plassert en beholder, en såkalt fettoppsamler. Denne samler opp alt av fett, marinader og kjøttsaft som renner av maten du griller.

Beholderen kan være lett å glemme når du rengjør grillen, men glemmer du den kan det få store konsekvenser.

Weber har tidligere uttalt til Dinside at beholderen må tømmes regelmessig - når du ser at den fylles opp med fett - nettopp fordi fettet kan være antennelig.

Og det kan i verste fall føre til brann.

Stor brannfare

Audun Olsen-Skaldehaug, brannkonstabel i Oslo brann- og redningsetat (OBRE), sier at man skal være obs på fulle fettbeholdere.

- Den største faren, og det som mest sannsynlig starter flest branner i selve grillen er når fettoppsamleren er full, da vil det varme fettet som renner ned fra grillelementet dryppe videre ned på regulatoren, gasslangen eller annet brennbart materiale. Det kan fort starte en brann i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer