Fikk boligdrømmen til sjøs

Hus, hytte og båt under samme tak. Og hundre prosent strandlinje...

Hvem skulle tro at denne rommet 8 sengeplasser?  Foto: Flytendebolig.no
Hvem skulle tro at denne rommet 8 sengeplasser? Foto: Flytendebolig.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hele begynte med ideen om å pusse opp en russisk lekter. Per-Andre Wiberg i Flytende Bolig hadde alltid vært fascinert av husbåter, og lekte med ideen om å pusse opp en gammel russisk lekter for boligformål. En båt som skulle romme alt han trengte med friheten til å kaste loss og dra akkurat dit han ville.

- Jeg er oppvokst på fjellet, og hadde aldri vært noe særlig i båt, så mine båtvante venner anbefalte ikke å pusse opp en gammel båt. De mente det ville bli for dyrt, sier Wiberg til DinSide.

Wiberg ga imidlertid ikke opp drømmen om en husbåt, og tok flere turer til Danmark, Sverige og Nederland for å se på ulike typer. Etter hvert hadde han bygget seg opp et stort kontaktnett. Han bestemte seg så for å starte produksjon av flytende boliger lokalt i Bergen, og kom tilslutt i kontakt med Alexander Meyer, som hadde designet og fått båten bygget i Sverige.

- Han lå litt foran meg, og hadde ferdig en prototype som var til salgs.

Les mer og se video fra båten lenger ned

Wiberg kjøpte båten, med tegninger, slik at han har rettighetene til å produsere flere. - Det var ikke opprinnelig et kommersielt prosjekt, men interessen har vært så stor at det nå er mulig vi lager flere, sier Wiberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.