Fikk du feil ligningsverdi på boligen?

Det er fort gjort å rette opp.

Mange nordmenn kan ha fått feil ligningstakst på boligen sin. Foto: PER ERVLAND
Mange nordmenn kan ha fått feil ligningstakst på boligen sin. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor måtte norske boligeiere skrive boligselvangivelse og i desember kunne vi se de første fruktene av arbeidet i beregningsgrunnlaget som fulgte med skattekortet for det nye året.

Da var det nok en del nordmenn som fikk seg en overraskelse, fordi Skatteetatens anslag over boligverdi er langt høyere på papiret enn det kalkulatoren på Skatteetatens nettsider antydet i høst.

Dette gjelder blant annet en av våre lesere:

- Vi er blant dem som har fått feil boligselvangivelse. De mener at verdien på boligen vår er over 3,1 mill, mens vi kjøpte for 2,3 for litt mer enn et år siden. Hvordan ordner vi opp i dette? Og hvordan får vi riktig verdimåling av boligen?

Tror det sikkert er flere som lurer på dette, skriver hun i en e-post til DinSide Bolig.Hvor mye er boligen din verdt?Finn ut med vår boligtakstkalkulator

Derfor har boligen steget i verdi

En av grunnene til at det kan synes som boligen har steget i verdi, på papiret er at kalkulatoren som beregnet foreløpig ligningsverdi på Skatteetatens nettsider ikke brukte oppdaterte kvadratmeterpriser.

I tillegg har Skatteetaten tatt høyde for at boligen vil stige i verdi i 2011. For når du skal lignes for 2011 er det ligningsverdien på boligen ved utgangen av året som ligger til grunn - ikke hvor mye boligen var verdt den 15. oktober 2010.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer