Fikk du ikke denne til jul?

Nytt for gourmetnerdene.

Disse lekre rosa steinene kan du bruke til å lage mat på. Foto: The Meadow
Disse lekre rosa steinene kan du bruke til å lage mat på. Foto: The Meadow Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rosa saltstein fra Himalaya. Hva skal man nå med det? Jo, man skal lage mat på den.

Produktet ble anbefalt som en av årets heteste julegaver i USA av New York Times, men som vanlig er nok vi nordmenn hakket tregere når det gjelder å adoptere nye trender.

Slik kan den brukes

Saltsteinen varmes opp i ovnen eller på grillen, og brukes rett og slett som stekeplate. Litt olje eller smør på, og du kan steke egg, reker, fisk og tynne kjøttstykker. Salting kan du selvsagt droppe. Steinen magasinerer varmen godt, og kan brukes lenge etter at varmekilden er fjernet.

Eventuelt kan du også bruke den til kaldservering av sushi og sjømat. Legg den i fryseren, og den holder maten kald i en times tid eller så. De kan også brukes som underlag ved baking, om du har en av de større utgavene.

Etter bruk skal platen skrubbes ren og skylles raskt. Så må den tørke godt over natten, før den kan brukes på varmen igjen.

Norges verste skapfyll: Her er kjøkkendingsen vi ikke vil ha

Gir saltsmak

Nå er jo ikke matlaging på stein et nytt fenomen. Mange lager pizza på stein eller keramikkplater. Mange har også en raclette i skapet, som kanskje også har stekestein som ekstrautstyr. Men her er det altså en stein som også gir smak til maten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer