Kjøkkenutstyr:

Fikk nettsida til å knele

157-delers Le Creuset-sett får nettet til å koke.

KUPP ELLER TÅPELIG: Det er delte meninger om hvorvidt dette Le Creuset-settet er et godt kjøp eller ikke. Foto: Costco
KUPP ELLER TÅPELIG: Det er delte meninger om hvorvidt dette Le Creuset-settet er et godt kjøp eller ikke. Foto: Costco Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Le Creuset er kjent for sine fargerike støpejernsgryter. De er dyre, men mange mener de er verdt pengene, da de varer livet ut - de har faktisk livstidsgaranti om du ikke visste det.

Kan du ikke få nok av Le Creuset og har 4500 dollar, altså 50 000 kroner, liggende og slenge, skulle du kanskje ønske du var i USA.

Da kunne du bruke pengene på et Le Creuset-sett med hele 157 ulike deler som den populære varehuskjeden Costco har begynt å selge. Settet inkluderer alt fra støpejernsgryter og stekepanner til servise og kjøkkenredskaper.

320 kroner per del

Til tross for den heftige prislappen, mener matnettstedet Food & Wine at det er et godt tilbud, ettersom prisen per del bare er 29 dollar, rundt 320 kroner.

Ser man på de enkelte prisene, kan de ha et poeng. Den dyreste støpejernsgryta på 6,3 liter koster drøye 4000 kroner. Stekepanna på 28 centimeter koster cirka 2400 kroner.

Samtidig koster noen av tingene mindre. Det finnes en slikkepott til 139 kroner.

Food & Wine skriver at internett går så amok over «tilbudet» at Costcos nettsider har fått problemer.

Det er nok godt hjulpet av et innlegg som har gått viralt på X/Twitter. Siden det ble lagt ut 19. oktober har det fått over 17 millioner visninger.

Hvem som er villig til å betale 50 000 kroner for settet, er uvisst. Ifølge Business Insider får beskrivelsen på nettsidene til Costco det til å høres ut som den er beregna på hjemmebruk framfor en restaurant.

Delte (?) meninger

Det blir naturligvis fest i kommentarfeltet når prislappen er såpass høy.

- Kommer det bare i rødt? Pass, er det en som skriver på X.

- Absurd pris. Del opp og kjøp de delene du trenger, skriver en annen.

- Men hvis du faktisk bruker alt, er det en utrolig god pris, er det en som svarer ovennevnte.

En annen person skriver at han ville måtte trenge et nytt kjøkken med flere skap for å lagre alt. Og han er ikke den eneste.

- Kjøkkenet mitt ville falle gjennom gulvet i leiligheten min og ned på paret i leiligheten under, hvis jeg puttet alt det der i det, er det en annen som kommenterer.

Så har du han som spør det alle lurer på:

- Hvor er gaflene.

Ifølge Costcos nettsider er 157-delerssettet for øyeblikket utsolgt. Da får vi håpe dem som har bestilt, har et sted å sette alle disse eskene som de vil motta på døra:

STOR FORSENDELSE: Slik ser Le Creuset-settet til Costco ut når det ikke er pakket ut. Foto: Costco
STOR FORSENDELSE: Slik ser Le Creuset-settet til Costco ut når det ikke er pakket ut. Foto: Costco Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer