Fikk strømregning på 100.000

Dansk par glemte å lese av strømmåleren.

Det tar ikke lang tid, men kan få store økonomiske konsekvenser om du lar være. Foto: Colourbox.com
Det tar ikke lang tid, men kan få store økonomiske konsekvenser om du lar være. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du lest av strømmåleren i det siste? Du tror kanskje at det ikke er så viktig, men en krone her og en krone der kan utgjøre store summer. Det fikk den danske familien Willads bittert erfare.

De fant det ikke umaken verdt å lese av strømmåleren hvert kvartal da de flyttet til en ny bolig, melder den danske boligportalen Bolius.dk. De droppet å lese av strømmåleren, og bare fortsatte å betale det den forrige eieren betalte, rundt 3.200 danske kroner.

Det skulle vise seg å være for lite, men hvor lite er det nesten vanskelig å forestille seg. Men syv år senere kom regningen. På 100.000 kroner.

- Vi fikk fullstendig sjokk, sier familien til Bolius.

Kutt strømregningen: Strømsparetips i krisetider

Endret bruk av hus

Grunnen til differanse var blant annet oppussings- og oppvarmingskostnader. Familien slo ned et par vegger, og gjorde om verkstedsrom til bruksrom som krevde mer oppvarming.

Den danske familien kan imidlertid puste litt lettet ut. Etter at Bolius så på saken, mer enn halverte de restkravet, og det ser nå ut som københavnerfamilien kan slippe unna med en ekstraregning på 41.000 danske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer