Fikse taket selv?

At taket er tett er avgjørende, vi fikset det selv.

Publisert
Sist oppdatert

I Norge er de aller fleste eneboliger av tre. Generelt er det billigere enn mur/murstein, men krever mye vedlikehold.

I tillegg til å male eller beise huset med jevne mellomrom, må man også sørge for at de grunnleggende egenskapene hos de forskjellige delene av huset er intakt. Det betyr utskiftinger og utbedringer av bord, vinduer, beslag, takstein et cetera, for å unngå at en av trehusets verste fiender skal få overtak (bokstavelig talt) - nemlig fuktighet.

Med fuktighet kommer råte, og det kan medføre store og kostbare reparasjoner. Derfor er det viktig å sørge for at regnet ledes vekk fra huset og ikke tar seg veier gjennom åpninger som kan oppstå over tid.

Regn på avveie

Vi oppdaget for en tid tilbake at det dryppet litt vann inn over vinduet i annen etasje, men det var bare når det blåste nærmest storm og regnet sidelengs. I høst hadde vi en følelse av at det var blitt verre, at det skulle mindre til før det begynte å dryppe.

Da var det bare å få gjort noe med det så raskt som mulig. En ringerunde til fagfolk i nærheten var ikke oppløftende, ingen kunne se på sakene før om mange uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.