Finansdepartementet vurderer åpning for mer leie-til-eie

Regjeringen vil at flere skal eie egen bolig, og Finansdepartementet vurderer derfor å endre skatteloven for å hjelpe leietakere i borettslag.

VIL HA FLERE EIERE: Finansminister Jan Tore Sanner og resten av Finansdepartementet tar nå til orde for å endre skatteloven. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VIL HA FLERE EIERE: Finansminister Jan Tore Sanner og resten av Finansdepartementet tar nå til orde for å endre skatteloven. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Med dagens høye boligpriser og kravet til egenkapital er det mange, og særlig unge, som sliter med å komme seg inn på boligmarkedet. En endring av skattereglene kan bidra til at flere kan få eierskap til sin egen bolig gjennom leie-til-eie-modellen, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.

Kort fortalt er det i dag slik at maksimalt 15 prosent av boligenhetene som kan leies ut i boligselskap for at selskapet skal få benytte fleksible skatteregler.

Regjeringen vil vurdere å øke denne andelen. Private boligutviklere har gitt uttrykk for at det er prosjekter der man kan inngå leie-til-eie-avtaler i minst 30 prosent av boligene i et borettslag.

Regjeringen tar sikte på at eventuelt forslag til lovendring sendes på høring og at det fremmes forslag om dette i 2022-budsjettet.

Er positive

NBBL sier at det er behov for flere alternative eiermodeller i boligmarkedet, noe den voldsomme prisstigningen den siste tiden er et bevis på.

– NBBL er derfor glade for at Regjeringen nå vurderer å legge bedre til rette for de alternative eiermodellene som boligbyggelagene har, som leie-til-eie, OBOS Deleie og OBOS Bostart og så videre. Det vil bidra til at flere unge og enslige kan få eie sin egen bolig, skriver Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL, i en e-post til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer