Fine former på Formland

Vi har besøkt Formland i Herning. Bli med på en guidet tur og se alle de spennende nyhetene.

Publisert
Sist oppdatert

Liker du design, brukskunst og interiør? Da bør du bli med på en guidet (og fotvondt-fri) tur rundt i Skandinavias største fagmesse for dette, Formland i Herning i Danmark.

Messen var åpen i fire dager, fra 1.-4. februar.

Bli med på Formland

625 utstillere

Messen i Herning er ikke åpen for publikum, men utelukkende en bransjemesse - Danmarks svar på Gave og Interiørmessen på Lillestrøm og svenske Formex.

Lean fra Trip Trap vant årets designpris på Formland.
Lean fra Trip Trap vant årets designpris på Formland. Vis mer

Fine former på Formland

 1. Se kule messebilder


Se trendnyheter fra Gave og Interiørmessen

Interiørtrender på svensk

Formlandmessen avholdes to ganger i året, i februar og i august. I år var det totalt 625 utstillere, herav cirka 48 utenlandske. Flere av disse er norske.

Messen har ikke bare utenlandske (og skandinaviske) utstillere, den tiltrekker også veldig mange skandinaviske butikker, som er på messen for å handle. Mange norske interiørbutikker var derfor også til stede - for å se hva som er nytt i år.

Du kan med andre ord få se smakebiter på ting som du sikkert vil komme til å se i norske interiørbutikker i løpet av våren:

Se nyheter fra kjente produsenter og designere

Designpris

I tilknytning til messen, som altså avholdes to ganger i året, kåres det også en vinner av designprisen Formland Design Award. Fem produkter var nominert, ut av 77 innsendte bidrag, men det var strandstolen Lean fra Trip Trap som stakk av med prisen (se bilde til høyre, og i bildespesialen).

De to forrige prisene (våren og høsten 2007) gikk til en smilende bolle fra Eva Solo og en putekolleksjon fra Helene Vonsild:

Smil, skål, du har vunnet!

Vinnende putekolleksjon

Hva så vi?

Etter en vandring rundt i messehallene, er det vanskelig å peke ut én eller to bestemte stilarter som vil være fremherskende i interiørbutikkene i vår.

Man får sterkt på fornemmelsen at vi fremdeles befinner oss der at svært mye er tillatt.

Nyheter fra Holmegaard og Kähler.
Nyheter fra Holmegaard og Kähler. Vis mer


Likevel så vi en del "gjengangere":

 • Store deilige puter
 • Store vaser
 • Knallfarger, på ting til kjøkken og bad
 • Mye hvitt og svart, både i møbler og interiørting
 • Fokus på økobølgen - naturmaterialer, økologi og etisk handel

 • Mye romantikk
 • - Vi satser mye på den romantiske og feminine stilen. Men "alt" er tillatt i dag, og vi tror at folk er lei av å få pådyttet at nå er det ene eller det andre korrekt, sier Anders Østgaard i SIA Danmark.

  SIA er absolutt ikke de eneste. Så om noen tror at det kun er stramme og minimalistiske linjer som er å se i butikkene i vår, kan de godt tro om igjen. Den romantiske stilen levde i beste velgående på messen, blant annet også hos designeren Lene Bjerre og P&B Home.

  Se kule bilder fra Formland-messen
  Alle foto: Katrine Hvitved-Jacobsen.

  Mer interiør og design fra DinSide:


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer