Om du er mest glad i øl, hvitvin eller et glass musserende i sola, er det stort sett én feil svært mange av oss gjør: Vi tar drikken rett ut av kjøleskapet, og heller nedpå.
Avhengig av hva du skal drikke, er den anbefalte temperaturen varierende fra en type alkohol til en annen.
Dessuten bør du holde flaska med musserende unna direkte sollys!
LES OGSÅ: Det billigste svenskeølet
Temperatur på øl?
Serverer du øl for kaldt, virker ølet flatt og mye av smaken og aromaen blir borte, har Jørn Tore Persen, innehaver av Ølakademiet, uttalt til Dinside tidligere.
Hva som er riktig temperatur, avhenger av type øl, som du kan se i denne oversikten:
Temperatur på vin?

Også for vin er det forskjellige anbefalinger avhengig av hvilken vin man skal drikke. Ifølge Vinmonopolet er det vanlig å drikke hvitvinen for kald, og rødvinen for varm.
Det er også greit å være klar over at vin som står i kjøleskapet, som normalt holder en temperatur på 4 grader, stiger til 8 grader i løpet av 20 minutter.
Her er Vinmonopolets anbefalinger til temperatur på forskjellige sorter vin:
Ikke la den stå i sollyset

Har du kjøpt musserende vin eller champagne som du planlegger å nyte i solveggen, bør du være obs på hvor du plasserer flasken. Den bør nemlig lagres mørkt fram til den sprettes.
– Setter du en champagne så den får dagslys eller sollys på seg kan den bli dårlig på bare én dag, har Geir Eikeland, daglig leder i Excellars uttalt til DinSide.
Årsaken skal være at UV-strålene reagerer med champagnen og du får en hurtigmodning og et slapt produkt. Og det kan skje kjapt, selv i løpet av en dag eller to.
Hvor lang tid det tar før champagnen forringes nevneverdig er i tillegg avhengig av flere faktorer, som flaske, hvilken type champagne, og ikke minst hvor fint vær det er den dagen.
LES OGSÅ: Velg riktige glass til ølet