Finnmark, Troms og Nordland

Publisert
Sist oppdatert

- Sett i et fem til ti års perspektiv er det nok Kirkenes som vil få den største prisveksten i boligmarkedet her i Nord-Norge, sier daglig leder i Eiendomsmelger1 Tromsø, Noel Pedersen.

Han forklarer dette med at Kirkenes venter å få rundt 1000 nye arbeidsplasser innen gruvedrift, olje og gass de nærmeste årene.

Pedersen tror videre at oppsvinget i Hammerfest vil fortsette, selv om man ikke helt vet hva som vil skje med Snøhvit fremover.

- I Tromsø og Bodø er boligmarkedet litt tregt for tiden. Derfor vil det nok være muligheter for å gjøre en god "deal" om man kjøper i disse byene nå. I sentrum er det leilighetene som vil stige mest i pris, mens det i utkantene av byene vil være mest gunstig å investere i eneboliger, sier han.

Pedersen viser til at analytikere spår en stadig større tilflytning til byer, noe som vil medføre at boligprisene vil øke mest der. Det at flere og flere flytter til byer, vil igjen føre til stagnasjon i boligmarkedet på småsteder.

Vil du gjøre en mest mulig økonomisk sikker boliginvestering i Nord-Norge, er det med andre ord Kirkenes, Alta, Hammerfest, Tromsø og Bodø som gjelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer