Finn.no more business as usual?

Per i dag kan ikke privatpersoner få boligannonser på finn.no uten å gå via megler. Nå ser Konkurransetilsynet på saken for andre gang.

Hvor kan du annonsere som privatperson?
Hvor kan du annonsere som privatperson? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Økonomi har tidligere omtalt at det er uheldig at ikke privatpersoner får lov å legge ut boligannonser på finn.no. For å annonsere der, må man nemlig selge via en eiendomsmegler.

Utreder for andre gang

- Vi har utredet dette før, og kom da frem til at det ikke var grunnlag for å gripe inn. Men siden den gangen er det kommet en ny konkurranselov. I tillegg har markedet utviklet seg, og vi har fått en del henvendelser fra folk som synes at dette er sterkt begrensende. Derfor har vi valgt å ta tak i saken igjen, sier seksjonssjef i Konkurransetilsynet, Geir Pettersen.

Seksjonssjefen kan ikke si presis når saken er ferdigutredet, men regner med at Konkurransetilsynet vil fortsette å se på saken utover våren.

- Dette er en sak som vi synes at det er viktig å bruke mange ressurser på. Det er faktisk svært sjelden at vi tar opp saker på nytt, sier han.

Tung juss

- Saken er komplisert, og den involverer tunge juridiske vurderinger. Hvis vi skal komme frem til at finn.no ikke opererer lovlig, må de juridiske vurderingene bak det være svært grundige, sier Pettersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.