Fiskars tilbakekaller: Helserisiko

Sleiv inneholder for mye av stoffer som kan være kreftfremkallende.

SLEIV: Det er spesielt parti av denne sleiva som nå tilbakekalles. Foto: Fiskars
SLEIV: Det er spesielt parti av denne sleiva som nå tilbakekalles. Foto: Fiskars Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fiskars tilbakekaller et parti av sleiva Fiskars Functional Form, produsert 23. desember 2019. Denne inneholder PAA (primære aromatiske aminer) som overskrider den akseptable grensen. Når produktet kommer i kontakt med mat kan det føre til potensiell helserisiko, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet understreker at det er kun partiet som ble produsert denne datoen som tilbakekalles. De andre partiene og andre produkter i serien skal, ifølge Fiskars, være trygge å bruke.

Slik finner du produksjonsdatoen

Hvis du eier denne sleiva har du to muligheter til å finne ut hvilket parti den tilhører. Har du emballasjen finner du en såkalt batch-kode på baksiden, over strekkoden. Der skal du se etter koden 191223 (årstall-måned-dag).

Hvis du har kastet emballasjen kan du finne produksjonstrykket på baksiden av selve sleiva. Hvis pilen peker mot 12 og numrene 1 og 9 er trykket på henholdsvis venstre og høyre side av pilen, tilhører den partiet som tilbakekalles.

Dette gjør du etterpå

Tilbakekallingen skjer ved at du oppsøker butikken der du kjøpte sleiva. Der får du enten pengene tilbake eller kan bytte varen mot tilsvarende sleiv fra et annet parti, skriver Fiskars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer