Hytte

Fjellhytteprisene stiger

Prisene for hytter på fjellet har steget med 2,6 prosent. Gjennomsnittlig koster ei fjellhytte to millioner kroner.

HYTTE PÅ FJELLET: Skal du kjøpe hytte på fjellet, er det nødvendigvis ikke en billig affære. Bildet er fra Norefjell. Foto: Halvard Alvik/NTB Scanpix.
HYTTE PÅ FJELLET: Skal du kjøpe hytte på fjellet, er det nødvendigvis ikke en billig affære. Bildet er fra Norefjell. Foto: Halvard Alvik/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Fra februar 2019 til januar 2020 ble det solgt 3899 fjellhytter i Norge, en oppgang på 2,4 prosent fra 2018, ifølge Eiendom Norge.

Kommunene Trysil, Ringsaker (Sjusjøen), og Krødsherad og Sigdal (Norefjell og Haglebu) topper statistikken over flest omsetninger, mens de høyeste medianprisene er i Øyer (Hafjell), Hol (Geilo, Ustaoset og Haugstøl) og Flå.

Det er satt ny rekord for antall omsetninger for 2019/2020-sesongen og ingenting tyder på at interessen for å kjøpe fjellhytte vil avta.

Nesten fire millioner på det meste

Prisene for fritidsboliger på fjellet steg med 2,6 prosent det siste året. Den typiske fritidsboligen på fjellet i Norge koster nå to millioner kroner.

Oversikt over medianprisene på hytter viser at Øyer, Hol og Flå er topp tre. Her er medianprisen henholdsvis 3.985.000, 3.400.000 og 3.250.000 kroner.

Tabell: Eiendom Norge.
Tabell: Eiendom Norge. Vis mer

Som du ser, er de laveste hytteprisene å finne i Nord-Audal, Åseral og Flesberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer