Slik erstatter du gamle silikonfuger

Fjern dem

Dersom silikonfugene på bade har gulnet til eller blitt styggere med åra, er det kanskje på tide å bytte dem ut? Slik gjør du det helt selv.

BYTT SELV: Dersom silikonfugene dine har blitt ekle og gamle, er det en enkel ting å bytte dem ut selv. Foto: Shutterstock / NTB
BYTT SELV: Dersom silikonfugene dine har blitt ekle og gamle, er det en enkel ting å bytte dem ut selv. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har silikonfugene på badet gulnet eller blitt stygge med tiden?

Da bør du fjerne dem og legge i nye, forteller ekspertene.

– Det er en enklere jobb enn mange tror, sier administrerende direktør i Rørkjøp, Frank Olsen til Informasjonskontoret for farge og interiør.

Robert Walmann i IFI forklarer i en artikkel:

– Silikonfugene er med på å gi badet en praktisk, teknisk og estetisk finish. Glatte silikonfuger sitter godt på stort sett alle overflater, og en frisk silikonfuge er også elastisk og vannbestandig. Og ikke minst er den enkel å holde ren, sier han.

Walmann fortsetter med at problemet er ofte at vi ikke rengjør fugene ofte nok.

– Da kommer muggsopp og gir misfarge med sine svarte prikker. Og når soppen først har kommet, er det ikke lenger mulig å få fugen fin med rengjøring. Da er det tid for å bytte den ut.

Viktig å fjerne alt

– Gammel fuge skjæres løs på begge sider med en hobbykniv, men her er det viktig å passe på at kniven ikke går for langt inn, så den skader en eventuell våtromsmembran, forteller Eivind Handrum, teknisk produktsjef for fug og lim i Sika Norge AS, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer