Fjern trærne gratis

Sett fra en økonomisk synsvinkel, er du heldig hvis du har et stort tre som må fjernes fra hagen fordi de er en fare for ledninger på tomten.

Publisert
Sist oppdatert

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap pålegger nettselskapene for både strøm og telefon å holde linjenettet fritt.

- Vi har et ansvar for å fjerne trær som kan skade linjenettet, bekrefter informasjonssjef Arild Johannessen i Telenor, og opplyser at hageeiere kan ta kontakt med Telenors avdeling for nettutbygging, telefon 800 33 122.

- Folkene der vil sørge for en sakkyndig vurdering, og hvis treet kan forårsake skade, bekoster vi jobben med å fjerne det, sier Johannessen.

Engstelige e-netteiere?

Det samme kravet gjelder elektrisitetsledningene, men enkelte nettselskaper er nok engstelige for å bli nedringt av folk med falske forhåpninger om gratis trefelling. Et eksempel på dette er Hafslund Nett i Oslo:

- I utgangspunktet er det grunneiers ansvar å holde vegetasjon i forskriftsmessig avstand fra det elektriske ledningsnettet på egen eiendom. Nettselskapene har likevel et krav om å påse at forskriftene er oppfylt, forteller divisjonsleder Sven Martin Tønnessen i Hafslund Nett AS, og forteller at nettselskapet nylig har igangsatt en såkalt "førstegangsrydding" av linjenettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer