Fjerner tinglysningsgebyr

Skandiabanken og BN Bank går foran med et godt eksempel og fjerner tinglysningsgebyret. En protest mot Staten, sier Skandiabanken.

Billigere bankbytte uten gebyr.
Billigere bankbytte uten gebyr. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har diskusjonene vedrørende det statlige tinglysningsgebyret vært heftige. Både finansnæringen, Forbrukerrådet, Huseiernes Landsforbund og Kreditttilsynet har protestert mot det de mener er en svært konkurransehemmende politikk.

Nå velger Skandiabanken å fjerne tinglysningsgebyret for kunder som etablerer lån i banken fra og med onsdag den 15. september. Ordningen har altså ikke tilbakevirkende kraft.

BN Bank har også tidligere valgt å betale tinglysningsgebyret for kundene sine. Kjenner du andre banker som praktiserer slik? Legg gjerne inn dette i diskusjonsgruppen nedenfor.

Urimelig

- Vi ønsker med dette å markere urimeligheten i at tinglysningsgebyret skal være 2.112 kroner, sier leder for finansiering i Skandiabanken, Trond Erik Birkeland.

Ifølge Skandiabanken jobber Konkurransetilsynet for at tinglysningsgebyret skal senkes til 400 kroner. Men tilsynet venter fremdeles på tilbakemelding fra Finansdepartementet.

- Vi mener at gebyret bør fjernes helt. Det er ingen grunn til, med dagens teknologi, at dette skal foregå med manuell saksbehandling. Automatiser hele prosessen, og la boligkjøperne få fordelen, sier Birkeland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer