Thermacell:

Fjernes fra butikkene

Fagmiljøene er bekymret for langtidsvirkningen av virkestoffene i populær «myggjager».

FASES UT: XXL faser nå ut myggbekjempere som skal være skadelige for miljøet. På bildet kan man se at ampullene er borte fra hyllene. Foto: Celina Stamper
FASES UT: XXL faser nå ut myggbekjempere som skal være skadelige for miljøet. På bildet kan man se at ampullene er borte fra hyllene. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Ikke spis, drikk eller røyk ved bruk av produktet» står det på sikkerhetsmerkingen til noen av Thermacells myggbekjempende produkter.

Produkter som inneholder virkestoffene pyretroider, i form av d-allethrin og prallethrin, har skapt engasjement den siste tiden. Saken har også blitt omtalt i Ságat.

Langtidsvirkningen til den populære «myggjageren» fra Thermacell kan vise seg å være skadelig for miljøet, biene og katten din, ifølge norske fagmiljøer.

Nå fjerner XXL dem og flere andre produkter med virkestoffene i fra hyllene.

Faser ut salget

- Vi i XXL har jobbet lenge med å redusere bruken av kjemikalier som kan medføre skade på mennesker og miljø. Bruk av biocider og biocidbehandlede produkter er et tema vi har vært spesielt oppmerksomme på. Vi har blant annet valgt å fase ut salget av produkter som inneholder prallethrin, forteller kommunikasjonsdirektør i XXL, Andreas Nyheim.

Han forteller at begrunnelsen blir tatt fordi prallethrin kan medføre skade på vannlevende organismer og pollinerende insekter, og at de heller ikke godt nok kjenner til eventuelle skadevirkninger for mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.