Fjernet malingen på minutter!

Men én tabbe kan føre til at flekken aldri forsvinner.

SKJORTEN BLE REN: Inntørkede malingsflekker kan være svært vanskelig å få av klesplagg, men vi testet én metode - og den funket! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter kreativ utfoldelse hender det titt og ofte at barna kommer hjem fra skolen eller barnehagen med malingsflekker på klærne, til tross for at de bruker malerskjorte for å beskytte plaggene mot malingen.

Vannløsende maling, som er den typen maling barna som regel får bruke, er vanligvis enkelt å vaske av klesplagg, ifølge professor i Klær og Bærekraft ved OsloMet, Ingun Grimstad Klepp.

Likevel er det én tabbe som kan få både vannløsende maling og annen type maling til å sitte skikkelig godt fast i plagget, dermed være vrien å få bort.

Så hvordan fikser du dette?

Ekspertene svarer!

Ikke la den tørke

- Generelt vil jeg si at det er vanskelig å fjerne alle typer maling fra klær om malingen har tørket på plagget, sier Morten Berg, teknisk ansvarlig hos malingsprodusenten PPG Tikkurila.

- Skal du ha sjans til å fjerne malingsflekker på klær, må flekkene fuktes med vann før malingen rekker å tørke, legger han til.

Også Klepp understreker at å bløte flekken med vann så snart som mulig er det aller viktigste du kan gjøre.

- Alle flekker, ikke bare maling, er lettere å fjerne fra klær før de stivner, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer