Fjernstyring med mobilen

Det kan gjøres enkelt og rimelig, eller svært avansert.

Publisert
Sist oppdatert

Fjernstyring med mobil har blitt sett på som litt kaksete greier, at man ringer fra Cayenne'n for å sette på varmekablene og flomlyset i oppkjørselen til vinterpalasset, eller hytta, som det kalles...

Men man behøver ikke være Heisann Montebello for å ha glede og nytte av fjernstyring av strøm. Dessuten er det ikke dyrt lenger.

Det helt enkle

Selv om man bare har en enkel hytte kan det være hyggelig at den ikke er iskald og mørk når man kommer fram.

Det kan også være praktisk å komme hjem til lys i oppkjørsel og foran garasjen, hvis man bor slik til at gatebelysningen ikke rekker fram.

Les også: Overvåkning du kan fikse selv

For å få til dette kan du klare deg med helt enkle løsninger, som f.eks. Ontechs Mini-løsning. Her er hovedenheten en GSM-mottaker som er bygget inn i en stikkontakt med reléstyring for 230V/16A. Den plugges i en stikkontakt og apparatet som skal kontrolleres - f.eks. en varmeovn - plugges inn i stikkontakten på Ontech Mini.

Trenger du ekstra av/på funksjoner til f.eks. flere ovner, utelyset, varmtvann osv. kan du bruke relé-enheter som kommuniserer trådløst og styres fra hovedenheten. De plugges inn i stikkontakter på samme måte. Opptil 7 slave-enheter kan styres fra hovedenhetenog det kan være opptil 30 meter mellom enhetene. Rekkevidden øker når du setter i en ny enhet, de fungerer som "repeater", dvs. de tar i mot og videresender signalet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.