Fjordland tilbakekaller suppe

- Vi tar denne saken svært alvorlig, sier Fjordland.

FJORDLAND: Fjordland tilbakekaller Spicy Tomato Soup fordi den inneholder egg - og det er ikke merket på pakken. Foto: Fjordland
FJORDLAND: Fjordland tilbakekaller Spicy Tomato Soup fordi den inneholder egg - og det er ikke merket på pakken. Foto: Fjordland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjordland AS kaller tilbake Fjordland BOX Spicy Tomato soup 280 g

Tilbakekallingen gjelder for produkter med datomerking før 26.03.21

Fjordland kaller tilbake dette produktet fordi egg ikke kommer fram av ingredienslisten. Produktet inneholder makaroni med egg.

- Vi vil be folk som har BOX Spicy Tomato soup om å levere det til butikk og få pengene tilbake, skriver Fjordland i en pressemelding.

Årsaken til dette er en feilaktig oppdatering av emballasjen.

- Vi tar denne saken svært alvorlig. Vi har omfattende rutiner for å hindre slike feil, og vi ser nå på hvordan vi skal skjerpe inn disse ytterligere, slik at noe liknende ikke skjer igjen, uttaler selskapet videre.

Dette er eggallergi

Ifølge Astma- og allergiforbundet (NAAF), er eggallergi er en av de vanligste matallergiene hos små barn. Noen får svært kraftige reaksjoner selv av ørsmå mengder av egg, andre får lettere ubehag som går over uten å gi dramatiske konsekvenser.

NAAF skriver at matvareallergi, blant annet eggallergi, er vanligere hos barn enn hos voksne. De fleste vokser av seg eggallergien som småbarn, men noen forblir allergiske mot egg også i voksen alder.

Hvilke reaksjoner gir egg hos en eggallergiker?

Hva slags reaksjoner som oppstår hvis en med eggallergi spiser egg eller mat som inneholder egg, varierer fra person til person. Eksempler på reaksjoner er diaré, magesmerter, elveblest, forverring av eksem, pusteproblemer/astma og anafylaksi.

(Kilde: NAAF)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer