Baderom, oppussing og dusj:

Flere glemmer dette med dusjkabinettet

Det finnes tusenvis av valg man kan ta ved oppussing av bad. Har du et dusjkabinett, eller tenker å kjøpe deg et, bør du huske på én ting.

DUSJKABINETT: Det er både fordeler og ulemper ved å ha et dusjkabinett. Foto: brizmaker/Shutterstock/NTB

DUSJKABINETT: Det er både fordeler og ulemper ved å ha et dusjkabinett. Foto: brizmaker/Shutterstock/NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du pusse opp badet? Enten du tenker en helrenovering eller du kun vil bytte ut et par møbler for et litt freshere uttrykk? Uansett hva du velger, kan det være lurt å sjekke ut de forskjellige mulighetene som finnes.

Selv om flere og flere velger å lage dusj rett på flisene med glassdører rundt, er det også noen som holder seg til det gode, gamle dusjkabinettet - som kanskje ikke er så gammelt, heller. Det har nemlig et par fordeler, ifølge Coop Obs Bygg:

Kan føre til slitasje

Coop Obs Bygg skriver i en artikkel at et dusjkabinett gir mange fordeler, men den viktigste er kanskje tryggheten ved at du ikke dusjer rett ned på badegulvet. Dette kan over tid føre til slitasje som kan få dyrebare konsekvenser.

Kategorisjef for bad og VVS, Morten Karlsen, forteller at de vanligste områdene for lekkasje på baderom finner du rundt sluket.

– Membran i gulvet er sikkert, men ikke så sikkert som et dusjkabinett. Med et dusjkabinett garanterer du at vannet ikke berører sluk, gulv eller fliser. Du sørger også for at alt vannet skylles vekk og ikke blir liggende, slik det kan gjøre om gulvet i utgangspunktet er skjevt, forklarer Morten Karlsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer