Innbrudd

Flere innbrudd: – Ring politiet

Forsikringsselskapet If melder om at det har vært flere innbrudd og tyverier nattestid i Oslo-området.

INNBRUDDSTYVER: Det er meldt om flere innbrudd og tyver på natta ulike steder på Østlandet. Illustrasjonsbilde: Pexels
INNBRUDDSTYVER: Det er meldt om flere innbrudd og tyver på natta ulike steder på Østlandet. Illustrasjonsbilde: Pexels Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har politiet i Bærum fått flere telefoner om observasjoner av mistenkelige personer som snoker rundt i nabolag på natta, melder Budstikka.

Det har også vært innbrudd og tyverier på natta i blant annet Moss, Drammen, Askim, Dal og Halden, skriver forsikringsselskapet If i en pressemelding.

- Dersom du ser mistenkelig oppførsel som du tror kan være knyttet til krim, bør du ringe politiet raskt. Av hensyn til din egen sikkerhet fraråder vi at du tar kontakt med den eller de du ser - eller griper inn selv, forteller kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If, i pressemeldingen.

Det er dog for tidlig å si noe om vi står overfor en innbruddsbølge og om det er sammenheng mellom en del av tyveriene i det siste.

Flere metoder

Vi har tidligere advart mot at innbruddstyver har flere metoder for å finne ut om du er hjemme.

Har du opplevd å få en mynt, stein eller kvist på trappa? Det er noen av tegnene du bør se etter, enten du har tenkt deg på reise eller ikke.

Politiet fortalte også den gang at de har opplevd at tyver ringer hjem til potensielle ofre.

– Vi har opplevd at tyver ringer husstanden for å tilby forskjellige hjemmetjenester. De kan for eksempel si at de vil komme innom for å sjekke Get-boksen, eller late som de vil selge deg alarm, fortalte politioverbetjent Tina Berg i Sør-Øst politidistrikt i pressemeldingen.

SYKKELTYVERI: Her demonstrer Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i IF, hvor enkelt det er å klippe over ulike sykkellåser, og bare på 30 sekunder. Video: If forsikring Vis mer

I sommer skrev Dinside om Hanna Vesteranger som oppdaget en trebit utenfor porten sin. Hun bor på Kampen i Olso, og etter å ha fjerne trebiten tre ganger valgte hun å advare naboer på Facebook.

- Jeg ønsker å varsle folk. Jeg tror det kan være klokt å være observant på dette, fortalte hun til Avisa Oslo.

Følg med

Det er viktig å følge med og legge merke til signalement, bilnumre og type bil dersom man ser oppførsel som kan minne om forberedelser til innbrud, råder Clementz.

- Det har lenge vært restriksjoner og økt kontroll på grensen på grunn av coronarestriksjonene. Nå er disse tiltakene i stor grad borte, og det gjør det lettere for mobile vinningskriminelle fra andre land å operere i Norge, forteller han og fortsetter.

- Vi kan nok dessverre vente en økning i antall innbrudd i hus og hytter, samt bedrifter, denne vinteren sammenlignet med sist vinter.

Clementz advarer også mot at kostbare sykler er ettertraktede.

- Husk å oppbevare sykkelen låst i låst bod eller garasje, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer