Trendalarm: Tak og vegger i samme farge

Flere maler taket i farger

Har du sett deg lei på å maskere hele veien øverst i taket? Det kan du slippe dersom du hiver deg på denne trenden. Vegger og tak i samme farge? JA TAKK!

MAL ALT: Dersom du ønsker et mykt og rolig uttrykk, er lik farge på vegg og tak en kjempefin løsning. Foto: Birgit Fauske / KOI Fargestudio
MAL ALT: Dersom du ønsker et mykt og rolig uttrykk, er lik farge på vegg og tak en kjempefin løsning. Foto: Birgit Fauske / KOI Fargestudio Vis mer
Publisert

Noen ganger kan det være fristende å droppe maskeringsteipen og bare male likt overalt. Vel... det er det jo bare å gjøre!

Det er nemlig flere og flere som velger å male tak og vegger i samme farge og skape koselige og rolige soner på den måten, uten de skarpe kontrastene hvitt tak skaper.

Ingen hvite tak

Koi Fargestudio tilbyr rådgivning, kurs, utvikling og strategisk veiledning innen farger. De oppfordrer folk til å bruke mer farge i hjemmene sine.

– Vi har ingen hvite tak i våre prosjekter, og det er fordi hvitt er veldig hardt og bråkete mot farger. Samme farge på vegg og tak er en god løsning som gir rommene et mer luftig uttrykk. Det er regler for når det passer å bruke farge på tak og hva slags nyanser som fungerer, sier Dagny Thurmann-Moe.

Hun er fargeekspert, kreativ leder og partner i KOI Fargestudio.

Mer og mer vanlig

– Siden fargene er på full fart inn i norske hjem, forsvinner også de hvite, bråkete takene i omtrent samme tempo. Det blir mer og mer vanlig å tilpasse taket til resten av interiøret i stedet for å ha et stort hvitt flak over veggene som ikke harmonerer med resten av det estetiske uttrykket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer