Trendalarm: Tak og vegger i samme farge

Flere maler taket i farger

Har du sett deg lei på å maskere hele veien øverst i taket? Det kan du slippe dersom du hiver deg på denne trenden. Vegger og tak i samme farge? JA TAKK!

MAL ALT: Dersom du ønsker et mykt og rolig uttrykk, er lik farge på vegg og tak en kjempefin løsning. Foto: Birgit Fauske / KOI Fargestudio
MAL ALT: Dersom du ønsker et mykt og rolig uttrykk, er lik farge på vegg og tak en kjempefin løsning. Foto: Birgit Fauske / KOI Fargestudio Vis mer
Publisert

Noen ganger kan det være fristende å droppe maskeringsteipen og bare male likt overalt. Vel... det er det jo bare å gjøre!

Det er nemlig flere og flere som velger å male tak og vegger i samme farge og skape koselige og rolige soner på den måten, uten de skarpe kontrastene hvitt tak skaper.

BLÅ: Den støvete duse blå nyansen gir en følelse av en sval sommerhimmel, som preger hele rommet. Det blir ikke forstyrret av en skarp nyanse av hvitt i taket, som ville gjort uttrykket mer kontrastfylt. Denne type nyanser passer til tak i alle slags høyder under taket - til og med lave kjellerstuer. Foto: Birgit Fauske / KOI Fargestudio
BLÅ: Den støvete duse blå nyansen gir en følelse av en sval sommerhimmel, som preger hele rommet. Det blir ikke forstyrret av en skarp nyanse av hvitt i taket, som ville gjort uttrykket mer kontrastfylt. Denne type nyanser passer til tak i alle slags høyder under taket - til og med lave kjellerstuer. Foto: Birgit Fauske / KOI Fargestudio Vis mer

Ingen hvite tak

Koi Fargestudio tilbyr rådgivning, kurs, utvikling og strategisk veiledning innen farger. De oppfordrer folk til å bruke mer farge i hjemmene sine.

– Vi har ingen hvite tak i våre prosjekter, og det er fordi hvitt er veldig hardt og bråkete mot farger. Samme farge på vegg og tak er en god løsning som gir rommene et mer luftig uttrykk. Det er regler for når det passer å bruke farge på tak og hva slags nyanser som fungerer, sier Dagny Thurmann-Moe.

Hun er fargeekspert, kreativ leder og partner i KOI Fargestudio.

Mer og mer vanlig

– Siden fargene er på full fart inn i norske hjem, forsvinner også de hvite, bråkete takene i omtrent samme tempo. Det blir mer og mer vanlig å tilpasse taket til resten av interiøret i stedet for å ha et stort hvitt flak over veggene som ikke harmonerer med resten av det estetiske uttrykket.

Thurmann-Moe er ikke opptatt av sesongbaserte farger, og synes estetisk bærekraft og også bærekraftige farger er viktige å planlegge inn i hjemmet sitt og omgi seg med.

ORANSJE: Den dype og rike oransje nyansen blir møtt av en varm og myk gul på øvre veggflater, som deles opp naturlig av arkitekturen, og fortsetter i taket. Disse fargene egner seg best i rom som enten har store vinduer eller over 300 cm takhøyde. Foto: Margaret M. de Lange / KOI Fargestudio
ORANSJE: Den dype og rike oransje nyansen blir møtt av en varm og myk gul på øvre veggflater, som deles opp naturlig av arkitekturen, og fortsetter i taket. Disse fargene egner seg best i rom som enten har store vinduer eller over 300 cm takhøyde. Foto: Margaret M. de Lange / KOI Fargestudio Vis mer

Markant økning

Også eiendomsmeglerne har begynt å legge merke til trenden når folk selger boligen sin.

– Vi ser en markant økning hvor boligeiere velger å male både vegger og tak i samme farge. Dette er ofte folk som er opptatt av å fornye og følge med i tiden, sier daglig leder og partner i Privatmegleren Gamle Oslo, Anders Nykkelmo Solem.

Han mener at så lenge hjemmet fremstår fint og harmonerer i både fargevalg og møblering, er det fint om det er malt etter trendene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer