Flere nye kommunale utleieboliger

Husbanken ga tilskudd til bygging av 16 prosent flere nye kommunale utleieboliger i 2007 enn året før.

Publisert
Sist oppdatert

Totalt fikk kommunene tildelt 185 millioner kroner i tilskudd fra Husbanken til bygging av 850 nye utleieboliger i 2007, viser tall fra Husbankens kvartalsrapport for 4. kvartal 2007.

Månedsstatistikken for januar i år bekrefter tendensen. Antall boliger som fikk tilskudd ble mer enn doblet i forhold til samme måned året før.

- Økningen er gledelig, men signalene Husbankens regionkontorer får fra kommunene tilsier at mange fortsatt har et utilstrekkelig tilbud til vanskeligstilte boligsøkere, sier administrerende direktør Geir Barvik i Husbanken.

Ønsker bedre oversikt

Ved utgangen av 2005 disponerte landets kommuner om lag 94.00 utleieboliger. Men med unntak for de aller mest vanskeligstilte - de bostedsløse - finnes det per i dag ikke fullgod oversikt over hvor mange mennesker som har behov for ulike former for bistand fra det offentlige til etablering i egen eiet eller leid bolig. Dette er et problem i forhold til utforming av politikk og virkemidler fra staten.

- Statistikken som finnes per i dag gir oss ikke god nok oversikt over hvor mange som til enhver tid trenger offentlig bistand i boligmarkedet. Dermed er det vanskelig å måle om utviklingen går i riktig retning, og det er vanskelig å være sikre på at virkemidlene vi har er gode nok og om størrelsen på statens bidrag til kommunene er tilstrekkelig. Derfor har vi satt i gang et prosjekt for å utvikle et kartleggings- og rapporteringssystem som skal gi oss denne oversikten. Målet er at systemet skal tas i bruk i løpet av 2009, sier Barvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer