Bli kvitt skjeggkre

Flere og flere finner skjeggkre i boligen. Slik blir du kvitt dem

Skjeggkre er blitt en av de mest omtalte skadedyrene de siste årene. De kan være vanskelige å bli kvitt, men det finnes håp.

LIMFELLE: Bruk av limfeller kan bekjempe problemet. Her er en rekke skjeggkre fanget i en felle. Foto: Mycoteam
LIMFELLE: Bruk av limfeller kan bekjempe problemet. Her er en rekke skjeggkre fanget i en felle. Foto: Mycoteam Vis mer

Av: Emma Cecilia Eriksson

Se for deg at du våkner tissetrengt midt på natten, åpner døren til badet og i det du skrur på lyset, ser et avlangt insekt i fugene på gulvet som piler avgårde. Det skjer så fort at du knapt vet om du har drømt eller ikke.

Den dårlige nyheten er at du mest sannsynlig ikke har drømt, og at det er snakk om skjeggkre. Den gode nyheten er at du kan bli kvitt det.

Det vingeløse insektet har de siste fem årene blitt stadig vanligere Norge. En av årsakene kan være økt netthandel, da de gjerne fraktes fra sted til sted i pappemballasje. De er lett å forveksle med sølvkre, men med litt mer hår, lengre haletråder og større kropp, regnes de som sølvkreets storebror. Du finner dem kun innomhus.

Sølvkre er imidlertid lettere å håndtere fordi det ofte er få individer, og du finner dem stort sett på fuktige steder i vanlige boliger. Slik er det ikke med skjeggkre.

– Skjeggkre trives godt på tørre og varme steder, og du kan finne dem gjennom hele bygningsstrukturen i huset. De liker seg under lister, i vegger og gulv, og i skap der det er mørkt, og de er derfor ofte vanskelig å få øye på, sier Stein Norstein, biolog i Anticimex skadedyrkontroll, til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer