Flere ønsker å kjøpe hytte

Over 170.000 husholdninger sier at de har planer om å kjøpe hytte. Det er ny rekord.

HYTTEDRØMMEN: I februar svarte 100.000 husholdninger at de planla å kjøpe hytte i Norge i løpet av tre år. Nå svarer 173.000 det samme. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
HYTTEDRØMMEN: I februar svarte 100.000 husholdninger at de planla å kjøpe hytte i Norge i løpet av tre år. Nå svarer 173.000 det samme. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To ganger i året utfører Prognosesenteret en spørreundersøkelse om husholdningenes planer for hyttekjøp.

I februar svarte 100.000 husholdninger at de planla å kjøpe hytte i Norge i løpet av tre år. I den ferske utgaven svarer 173.000 det samme, skriver Finansavisen.

– Dette viser at den eksplosive prisveksten kan fortsette, sier partner i Prognosesenteret Bjørn-Erik Øye.

Det er nærmere 2,5 millioner husholdninger i Norge. I februar svarte 3,8 prosent at de planla hyttekjøp, nå er andelen steget til 7 prosent.

Prognosesenteret har hentet tall fra grunnboka som viser det fram til utgangen av august i år har vært 19,5 prosent flere salg av fritidsboliger enn samme periode i fjor.

Hittil i år har gjennomsnittsprisen på hytter økt med 6,5 prosent for alle hytter og 10,1 prosent for sjøhytter.

Dette koster en natt på hytta

Selv om Norden og øvrige Europa fristet en del ferietørste nordmenn med en drøm om danske «bøffer» eller finsk vodka over grensene i sommer, kunne meklerbransjen melde om «spinnville tilstander» og høyt tempo på hyttemarkedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer