Flere store Ikea-nyheter

- Det største forventningspresset vi har opplevd i nyere tid, sier Ikea.

STORE FORVENTNINGER:  Ikea forteller om enorm interesse rundt den nye kolleksjonen til Ilse Crawford.  Foto: IKEA
STORE FORVENTNINGER: Ikea forteller om enorm interesse rundt den nye kolleksjonen til Ilse Crawford. Foto: IKEA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye Ikea-katalogen finner snart veien til norske postkasser, men er du utålmodig kan du allerede nå ta en titt på den amerikanske utgaven her.

Blant årets nyheter finner du blant annet stekeovn og vifte i farger, designmøbler fra Ilse Crawford og en kolleksjon som inneholder alt du trenger for sylting og lagring utover i høstmånedene.

LES OGSÅ: Vi tester Ikeas trådløse lading

Ulike versjoner

Finner du noe i den amerikanske utgaven som er merket som en nyhet, men som du allerede har i stua di, har det en naturlig forklaring.

OPPBEVARING:  En av Ikeas nye oppbevaringskolleksjoner er både praktisk og dekorativ. Foto: IKEA
OPPBEVARING: En av Ikeas nye oppbevaringskolleksjoner er både praktisk og dekorativ. Foto: IKEA Vis mer


Det amerikanske og skandinaviske markedet har ikke det samme sortimentet. Dermed kan det også dukke opp noen andre overraskelser når du blar den gjennom den norske versjonen.

Distribusjon av katalogen i Norge skjer mandag 10.august i uke 33.

LES OGSÅ: Smarte møbler til lyd og bilde

Design til en billig penge

Det har vært knyttet store forventninger til den anerkjente designeren Ilse Crawford sin Ikea-kolleksjon, og nå er den altså like rundt hjørnet. Crawford er en erfaren designer og grunnla Elle Decoration. Ikea markedsfører kolleksjonen som «kvalitetsdesign til typiske Ikea-priser».

- Sinnerlig-kolleksjonen har fått veldig stor oppmerksomhet, og interessen og pågangen har vært enorm. Det er helt klart det største forventningspresset vi har opplevd i nyere tid, forklarer kommunikasjonsrådgiver for Ikea, Stine Odland til Dinside.

Videre forteller hun at det som gjør kolleksjonen spesiell er bruken av kork. Kork kommer fra barken på korkeika, og det er kun barken som brukes. Den vokser raskt ut igjen, noe som gjør den til et bærekraftig råmateriale i tillegg, forklarer hun.

- Ilse Crawford var et relativt enkelt valg, da hun har veldig mange spennende innganger til produktdesign og bruk at råmaterialer. Selv om det er sammenfall mellom vårt ønske om å utvikle produkter som dekker menneskers behov, har vi en ulik tilnærming til designprosessen, understreker Odland.

Vi har plukket ut noen smakebiter fra Sinnerlig-kolleksjonen i bildeserien under:

LES OGSÅ: Velger lyd framfor design

Dystert, men varmt servise

Den nye Sittning-kolleksjonen til Ikea skiller seg fra den klassiske skandinaviske designen vi er vant til å finne hos varehuset. Den består av 40 ulike serveringsprodukter, duker og vaser i mørke, dunkle farger - som ifølge Ikea selv skal finne gleden i hverdagsmåltidene.

- Sittning er designet for koordinasjon og komposisjon. Tanken er å feire gleden ved å dele måltidene samt å oppfordre til et avslappende måltid. Alle elementene passer godt sammen og kan kombineres, opplyser Odland.

n du bør være tidlig ute hvis du vil sikre deg noe fra Sittning-kolleksjonen, den produseres nemlig kun i begrenset opplag.

LES OGSÅ: Nå lønner det seg å selge gammelt babyutstyr

Er dette noe for deg? Ta en titt på bildene under og bedøm selv:

Under finner du et lite utvalg av andre nyheter som blir lansert hos Ikea i høst:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer