Flere tvinges til å selge

Tvangssalg av boliger økte med 20 prosent i fjor.

Foto: Kim Jansson
Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser tall som DN.no har samlet sammen.

I fjor var det mange boligeiere som hadde problemer med å betjene lånene sine, noe som førte til at antall tvangssalg økte kraftig. I fjor ble det registrert hele 20 prosent flere tvangssalg enn året før, melder DN.no.

Les også: Desperate boligeiere selger deler av boligen

Verstingene

Og det er én boligtype som skiller seg betydelig ut i negativ retning, nemlig borettslagene. Ifølge DN.no hadde borettslagene en økning av antall tvangssalg på hele 26 prosent.

Og i en rekke store byer var økningen nærmest dramatisk. Bodø, for eksempel hadde 131 prosent flere tvangssalg i 2008 enn året før. Stavanger hadde 94 prosent flere tvangssalg, mens byer som Drammen, Kristiansand og Tromsø også kunne registrere en betydelig økning.

Les også: - Borettslag er trygt

Vurderer å forby

Boligtypen borettslag har fått mye tyn de siste årene, og spesielt er det borettslag med lavt innskudd og høy fellesgjeld som har måttet tåle mye pepper. Lavinnskuddsboliger i borettslag skulle få unge mennesker inn på boligmarkedet, men har resultert i at mange har satt seg i en klemme, der de til slutt blir nødt til å selge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer