Flere vil ha kapselkaffe

Se hvilken kapselmaskin bør du velge.

Små kapsler holder kaffen fersk til du skal bruke den. Foto: Per Ervland
Små kapsler holder kaffen fersk til du skal bruke den. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finanskrisen har hatt lite å si for nordmenns kaffevaner, vi drikker kaffe som aldri før. Og lederen på kapselkaffemarkedet, Nespresso, doblet omsetningen av kaffemaskiner i Norge i fjor.

Avhengig av espresso og caffelatte? Lag jålekaffen selv, og spar tusener.

Kristen A. Hovland i Nespresso Norden tror kapselkaffe vil stå for 40 prosent av markedet innen tre-fire år. Foto: Nespresso
Kristen A. Hovland i Nespresso Norden tror kapselkaffe vil stå for 40 prosent av markedet innen tre-fire år. Foto: Nespresso Vis mer

På verdensbasis omsatte det Nestlé-eide selskapet for mer enn 15.2 milliarder norske kroner, en økning på over 22 prosent, skriver Nespresso i en pressemelding. Selskapet har nå mer enn 190 egne butikker, og mer enn syv millioner er medlemmer i Nespresso Club - en abonnementstjeneste på kaffekapsler.

− Den norske kaffedrikker har for alvor fått med seg at det finnes et godt alternativ til den tradisjonelle filterkaffemaskinen. Vi forventer at markedet for kapselbaserte kaffemaskiner i
Norge vil nærme seg 50.000 solgte maskiner i 2010, sier Kristen A. Hovland, Nordensjef i Nespresso.

Hovland tror andelen av kapselbaserte kaffemaskiner vil stå for hele 40 prosent av totalmarkedet i løpet av de neste tre-fire årene.

- Eksos! Oppvaskvann! Dette var bare noen av godordene som haglet da vi testet tradisjonelle traktekaffer mot billigmerkene.

Alltid fersk kaffe

Konseptet er enkelt: Ved hjelp av brukervennlige maskiner og små kapsler som holder kaffen fersk, skal alle kunne lage god espresso hjemme på kjøkkenet, uten søl og plunder.

Men hvor lett er det egentlig? Og hvordan smaker kaffen?

Vi har testet Nespresso mot konkurrerende maskiner fra Illy og OBH Nordica og her kan du se hvilken maskin vi anbefaler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer