Livet i et mikrohus

Flyttet fra 200 til 19 kvadratmeter

Gøran Johansen bygget mikrohus for tre år siden, og nå har han kjøpt egen tomt i Aurland.

DET LILLE LAFTHUSET: I tre år har Gøran Johansen hatt minihuset sitt stående på en gårdstomt i Aurland, men nå har han kjøpt egen tomt og skal flytte huset. Heldigvis er lafthus lette å ta fra hverandre og bygge opp igjen. Foto: privat.
DET LILLE LAFTHUSET: I tre år har Gøran Johansen hatt minihuset sitt stående på en gårdstomt i Aurland, men nå har han kjøpt egen tomt og skal flytte huset. Heldigvis er lafthus lette å ta fra hverandre og bygge opp igjen. Foto: privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Aurland i Sogn og Fjordane er arkitekt Gøran Johansen (42) i gang med å demontere det laftede minihuset sitt.

De siste tre årene har det vesle huset stått på ei leid gårdstomt, men nå har prosjektavtalen med kommunen gått ut, og huset skal flyttes. Johansen ser, derimot, ikke mørkt på dette. Han har nemlig kjøpt egen tomt hvor han skal sette huset, som han har tegnet og bygget selv.

- Det var vanskelig å finne en annen rimelig plass å bo i Aurland, så da bygget jeg et minihus til 650.000 kroner. Selv om huset er lite, gir det stor frihetsfølelse å bruke uterommet mer og ha færre ting, sier Johansen til Dinside.no.

Flyttet fra 200 kvadrat

Minihuset til Johansen har en grunnflate på 24 kvadratmeter, men bruksarealet er bare 19. Likevel har ikke boligens størrelse hindret ham i å arrangere middagsselskap for opp til seks personer eller ha sammenkomster med enda flere kjenninger.

Arkitekten flyttet til Aurland fra Lofoten for fem år siden, og i nord bodde han på hele 200 kvadratmeter. Dermed ble overgangen til å bo i minihuset stor, men Johansen synes det var på tide å prøve å bo «i andre enden».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer