- Følg med

Det er ventet flom over store deler av Østlandet. Huseiernes Landsforbund ber folk forberede seg for å unngå boligskader.

HUSK DETTE: Rens denne slik at vannet renner bort og ikke inn i huset ditt. Illustrasjonsbilde: Shutterstock
HUSK DETTE: Rens denne slik at vannet renner bort og ikke inn i huset ditt. Illustrasjonsbilde: Shutterstock Vis mer
Publisert

Torsdag morgen meldte Varsom.no at varmegrader, snøsmelting og regn kan føre til flom, oversvømmelser og overvann i tettbygde strøk over store deler av Østlandet.

Nå kommer Huseiernes Landsforbund med flere tips for å unngå skader hjemme.

- Gode forberedelser er viktig for å redusere fare for flomskader, og det er ikke gjort i en fei å snu seg rundt når vannet plutselig truer. Bor du i nærheten av en bekk, en elv eller en sjø bør du være forberedt på at flommen kan komme plutselig, skriver forbrukerorganisasjonen.

Gjør dette

Huseierne tipser om at det i noen tilfeller kan være lurt å forberede sandsekker som kan demme opp for vannet, for eksempel foran kjelleren din.

- Skulle det verste skje, sørg for at du vet hvordan du kobler ut sikringer.

Det kan også være lurt å flytte verdifulle gjenstander bort fra kjelleren. Videre anbefaler Huseierne deg å sjekke om du bør drenere rundt huset ditt.

- Sjekk om vannet samler seg opp i dammer ved nedbør og snøsmelting. Det kan bety at dreneringen ikke er tilstrekkelig lenger. Dersom du drenerer, sørg samtidig for at det blir laget tilstrekkelig fall fra huset slik at vannet kan renne vekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.