Folk vil velge kanal

Fire av ti nordmenn vil betale opp til 40 kroner i måneden per kanal.

Fire av ti forbrukere er villige til å betale opp til 40 kr i måneden per kanal.  Foto: Colourbox.com
Fire av ti forbrukere er villige til å betale opp til 40 kr i måneden per kanal. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To av tre norske tv-seere vil velge kanaler selv, ifølge en undersøkelse utført av TNS Gallup, på vegne av Forbrukerrådet.

Seks av ti ville lagt vekt på muligheten til å sette sammen sin egen kanalpakke hvis de skulle valgt ny tv-leverandør. Og fire av ti er villige til å betale 40 kroner i måneden per kanal, mens fire av ti er villige til å betale opp til 20 kroner i måneden per kanal.

Her slukkes tv-signalene i morgen

Medietilsynet på oppdrag av kulturministeren, skal utrede blant annet mulighetene for individuelt abonnentvalg av enkeltkanaler. I tillegg skal de se på alle former for distribusjon av fjernsyn. Resultatet legges fram i slutten av september.

- Vi forventer at Medietilsynets vurdering tar for seg både spørsmålet om hvilke typer regulering som kan være egnet for å sikre forbrukerne valgfrihet, og hvorvidt det er behov for ulike reguleringstiltak for de ulike distribusjonskanalene, sier Hans Marius Graasvold, underdirektør i Forbrukerrådet i en pressemelding.

Verdens beste digitale bakkenett?

- Giske har fra Stortingets talestol tidligere sagt at han ønsker at publikum skal få velge enkeltkanaler. Vi registrerer med glede at en nær samlet opposisjon nå også sier de aktivt vil arbeide for at dette skal bli en realitet, sier Graasvold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer