For kaldt for hunden og katten?

Hold dyrene under oppsyn og la dem få komme inn når de vil inn, oppfordrer veterinæren.

LA DEM KOMME INN: Ha tilsyn med dyra, og la dem komme inn når de viser tegn på at de fryser, oppfordrer veterinæren. Foto: SHUTTERSTOCK/RITA KOCHMARJOVA/NTB SCANPIX
LA DEM KOMME INN: Ha tilsyn med dyra, og la dem komme inn når de viser tegn på at de fryser, oppfordrer veterinæren. Foto: SHUTTERSTOCK/RITA KOCHMARJOVA/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pass på kjæledyrene i kulda. Det kan bli for kaldt også for hunden og katten.

- Man bør ha tilsyn med dyra ofte nok, se på dem og ta dem inn når vil inn, oppfordrer Ann Margaret Grøndahl, veterinær og instituttleder for Institutt for sports- og familiedyrmedisin ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

LES OGSÅ: Hund manglet testikkel – hundekjøperen fikk halv pris

Huden kan falle av

Dyr som eksponeres for mye for kulde, kan få frostskader - akkurat som oss mennesker.

- Oppstår det frostskader, vil man se det lettest på de kroppsdelene som er lengst ut, som ører, haletipp og bein, og kanskje særlig ører, forteller Grøndahl.

Hun sier videre at dersom det blir såpass alvorlig at huden dør, kan det resultere i at ytterkanten av øret kan falle av, slik at ørene blir litt små.

Katter er ganske like

Det er store forskjeller på hvor mye kulde en hund tåler, ut fra rase og pels.

Men ifølge Grøndahl er det ikke så stor variasjon i raser på katter, som det er på hunder.

- Katter har ganske likt hårlag, eller pels, og katter kan fint være ute når det er kaldt - men de må ha mulighet til å gå inn i varmen igjen når de fryser, sier Grøndahl til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer