Varsler om store nedbørsmengder

Forbered deg på overvann!

Buskerud, Oslo, Akershus og Vestfold kan få store nedbørsmengder fredag, som kan gi utfordringer i trafikken.

MYE REGN: Dette kan føre til stengte veier, varsler Meteorologisk institutt på Twitter. Foto: NTB Scanpix
MYE REGN: Dette kan føre til stengte veier, varsler Meteorologisk institutt på Twitter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meteorologisk institutt kunne fredag morgen varsle om store nedbørsmengder spesielt i fylkene Oslo, Akershus, Buskerud og Vestfold, med fare for overvann i tettbygde områder.

Regnet kan også gi vanskelige kjøreforhold.

Kraftig regn hele dagen

Den sterke nedbøren skal ifølge Yr.no pågå hele dagen, og ikke være over før tidlig i kveld, i 18-19-tida, avhengig av hvor i disse fylkene du bor.

Det kraftige regnværet er gitt et gult farevarsel, og Yr.no anbefaler blant annet å kjøre etter forholdene, ikke minst siden det er fare for stengte veier og overvann ved bekke- og elveløp.

«Dette vil kunne føre til lengre reisetid en del steder», skriver de i farevarselet.

Kjør saktere

Hans Are Dahl ved Vegtrafikksentralen øst forteller til Dinside kl 09:45 at det ikke har vært noen større hendelser så langt.

Han anbefaler folk om å ikke være så tung på høyrefoten, beregne god tid og sjekke om dekkene er gode nok før de skal avgårde i ettermiddag, på grunn av fare for vannplaning.

Dahl sier videre at det kan bli litt mer trafikk enn på en vanlig fredag, men at veldig mange legger helgeutfarten til torsdag.

- Mange venter nok også med å reise til i morgen, på grunn av dagens nedbør, tror Dahl.

Han påpeker at det er mellom Oslo og Gardermoen at det kan bli mest trafikk både i dag og i morgen, på grunn av høstferien.

Unngå skader på boligen

Mye nedbør kan også gjøre skader på boligen din. Hydrolog Kristian Nordtun i NVE har tidligere anbefalt Dinsides lesere om å sørge for frie vannveier lokalt, ved å holde sluk, stikkrenner og kummer åpne.

Dessuten er kjelleren på boligen utsatt når det er mye overvann.

- Det beste rådet er å flytte verdifulle gjenstander ut derfra eller i sikkerhet, sier han, og legger til at rådet gjelder ikke minst de som har fått kjelleren fylt opp med flomvann før.

- Denne type vannskader har en tendens til å gjenta seg, siden avløpsanlegget er det samme og eiendommen ligger like utsatt til som før, har kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø uttalt til Dinside tidligere.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer