Forberedelser

Du kan selvfølgelig smelle opp tapeten på første og beste vegg, men for å få best mulig resultat anbefaler vi å gjøre mest - og best - mulig forarbeid. Underlaget må være plant, jevnt, rent og tørt.

Publisert
Sist oppdatert

Slette vegger

Underlagsduken vil rette ut små ujevnheter, som for eksempel enkel struktur i et strietapet, men større ujevnheter, som for eksempel spikerhull, eller knotter som stikker ut av veggen, vil den ikke ta.

"Problemområder" du bør lete etter er:

 • Skruer og spikre som stikker ut av veggen
 • Hull etter tidligere skruer og spikre
 • Ujevnheter i gammel tapet/maling, spesielt gjelder dette i skjøter, i områder rundt kontakter/ledninger etc.
 • Rifter eller luftlommer i eksisterende tapet.
 • Små ujevnheter som stikker ut av veggen kan du enten skjære bort, eller puse ned ved hjelp av sandpapir. Spikre og skruer fjerner du på vanlig måte.

  Er det små hull i veggen kan du sparkle disse igjen - og fordelen her er at du slipper å pusse sparkelet ned, om du skraper av all overflødig sparkelmasse, slik at det ikke er noe som stikker ut fra veggen. Underlagsrullen dekker over det meste.

  Rent og tørt

  For at limet skal feste best mulig, må veggen være ren og fri for støvpartikler. Vask veggene godt, med et vaskemiddel tilpasset eksisterende tapet/malingstype. Sørg for at veggen får god tid til å tørke før du setter opp underlagsrullen, la det gjerne stå å tørke over natten.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer