Dyr strøm og tomme vedlagre:

Forbereder til neste vinter

Høye strømpriser og stor pågang hos vedleverandørene har gjort at det må må planlegges enda bedre mot neste års vedsesong.

PLANLAGT NESTE VINTER: Simen Rotnes i Årnes vedutsalg er godt i gang med planleggingen av neste sesongs vedlager. Foto: Privat
PLANLAGT NESTE VINTER: Simen Rotnes i Årnes vedutsalg er godt i gang med planleggingen av neste sesongs vedlager. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne vinteren har vært dyr, og flere har problemer med de høye strømregningene. Derfor har flere enn før valgt å gå til innkjøp av ved for å bruke fyring istedenfor elektrisk varme.

Over hele landet har vedleverandører slitt med ikke å ha nok ved å levere til kundene sine.

Nå forbereder de seg godt til neste vinter.

52.500 liter ved

Simen Rotnes (22) i Årnes vedutsalg hadde et mindre vedlager i år på grunn av leveranseforsinkelser. I år har han solgt 35x1500 liters sekker.

– Vi er godt igang med planleggingen av neste sesong og tar inn mer tømmer til hugging, da vi har bygd opp en større kundeportefølje i år enn vi har hatt tidligere, forteller han.

Av tidligere erfaringer har han vært avhengig av kulde for å få opp bestillingene.

– I år ser man at den høye strømprisen har gjort at mange som ikke fyrer så mye med ved har begynt å fyre mye mer. Ved med god tetthet gir god og lang varme, forteller han.

Doblet omsetningen

Vedleverandøren Ved På Døra leverer bjørkeved i Oslo, Asker, Bærum og Drammen. Nå har de nesten doblet omsetningen etter den enorme pågangen på grunn av de høye strømprisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.