Dyr strøm og tomme vedlagre:

Forbereder til neste vinter

Høye strømpriser og stor pågang hos vedleverandørene har gjort at det må må planlegges enda bedre mot neste års vedsesong.

PLANLAGT NESTE VINTER: Simen Rotnes i Årnes vedutsalg er godt i gang med planleggingen av neste sesongs vedlager. Foto: Privat
PLANLAGT NESTE VINTER: Simen Rotnes i Årnes vedutsalg er godt i gang med planleggingen av neste sesongs vedlager. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne vinteren har vært dyr, og flere har problemer med de høye strømregningene. Derfor har flere enn før valgt å gå til innkjøp av ved for å bruke fyring istedenfor elektrisk varme.

Over hele landet har vedleverandører slitt med ikke å ha nok ved å levere til kundene sine.

Nå forbereder de seg godt til neste vinter.

52.500 liter ved

Simen Rotnes (22) i Årnes vedutsalg hadde et mindre vedlager i år på grunn av leveranseforsinkelser. I år har han solgt 35x1500 liters sekker.

– Vi er godt igang med planleggingen av neste sesong og tar inn mer tømmer til hugging, da vi har bygd opp en større kundeportefølje i år enn vi har hatt tidligere, forteller han.

Av tidligere erfaringer har han vært avhengig av kulde for å få opp bestillingene.

– I år ser man at den høye strømprisen har gjort at mange som ikke fyrer så mye med ved har begynt å fyre mye mer. Ved med god tetthet gir god og lang varme, forteller han.

Doblet omsetningen

Vedleverandøren Ved På Døra leverer bjørkeved i Oslo, Asker, Bærum og Drammen. Nå har de nesten doblet omsetningen etter den enorme pågangen på grunn av de høye strømprisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer