Forbrenningstoaletter

Forbrenningstoalettene krever ikke vann - men du må ha installert strøm for å kunne velge dette alternativet.

Publisert
Sist oppdatert

Luktfritt, men visuelt

Prinsippet her er også ganske enkelt: En forbrenningsovn brenner opp alt avfall til aske. Absolutt alt. De er luktfrie, hygieniske, produserer ekstremt lite avfall, og får plass inne i selve hytten. Det eneste du trenger er plass til avtrekksrør.

Ulempen med disse toalettene da de kom, var at de kunne være litt kompliserte i bruk. De medfølgende plastposene, måtte festes mellom ringen og setet før en gjør sitt fornødne - noe som ikke er spesielt enkelt for hverken barn eller eldre som ikke er helt stø på hendene. Etter toalettbesøket må en så løfte opp setet, brette sammen posen før du legger lokket på, og trykker på en knapp. Riktig montert, og brukt riktig, er forbrenningstoalettene luktfrie.

Du skjermer altså luktesansen, men toalettopplevelsen kan, som én bruker beskrev det, "bli litt vel visuell noen ganger", dersom du velger plastikkposeløsningen. Du blir altså meget godt kjent med egne kroppslige funksjoner om du installerer et forbrenningstoalett. Ikke for de aller mest fisefine, med andre ord.

Heldigvis finnes det enklere løsninger. Nå får du kaffefilter-lignende papirposer til å bruke istedetfor plastposene, som du enkelt plasserer nedi skåla. Du slipper søl og plunder, og toalettet blir litt enklere i bruk. (Ørlite dyrere også, men det kan nok de fleste leve med.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer