Salgsforbud

Forbyr salg av Adax-panelovner

NVE har vedtatt omsetningsforbud av flere av de populære panelovnene, da de ikke har god nok energieffektivitet til å tilfredsstille kravene i økodesignregelverket.

SALGSSTOPP: Årsaken til omsetningsforbudet av Adax Eco Basic-panelovnene (eksempel på bildet) er at de har for lav energieffektivitet, ifølge NVE. Foto: Produsenten.
SALGSSTOPP: Årsaken til omsetningsforbudet av Adax Eco Basic-panelovnene (eksempel på bildet) er at de har for lav energieffektivitet, ifølge NVE. Foto: Produsenten. Vis mer
Publisert

Adax AS har omsatt produkter som ikke har hatt god nok energieffektivitet til å tilfredsstille kravene i økodesignforskriften.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har derfor vedtatt omsetningsforbud for Eco Basic-panelovner produsert av Adax.

- Årsaken til forbudet er rett og slett at panelovnene har for lav energieffektivitet, sier seksjonssjef Ane Torvanger Brunvoll i NVE i en pressemelding.

- Dette er første gang vi vedtar et omsetningsforbud for brudd på økodesignforskriften, sier Brunvoll videre.

Disse panelovnene er omfattet av forbudet

Omsetningsforbudet gjelder panelovner fra produktserien Adax Eco Basic, produsert etter 1. januar 2018. De har ikke tilstrekkelige styringsmekanismer for å imøtekomme kravene i regelverket.

NVE har funnet flere ulovlige produkter fra Adax tilgjengelige for salg hos forhandlere.

Adax: - Feiltolkning av reglene

Adax forholder seg til NVEs beslutning, opplyser deres daglige leder Roger Dalen:

- Det konkrete tilfellet er knyttet til en feiltolkning av regelverket for små ovner i perioden rett etter innføring av nye forskrifter, sier Dalen til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer